Bajsflaggning

Publicerad: 03/02 12:58

Det här är ett av Parkvaktens favoritämnen men jag tar ordet en stund. Tammerforsborna är förbryllade över  den senaste tidens flaggmärkning av hundbajs. Är det kritik mot staten? Eller bara mot fräcka hundägare? Enligt Aamulehti finns det skäl att fundera innan man börjar peta med flaggorna, då det kan vara fråga om en straffbar handling. Flagglagen säger nämligen klart att man inte får använda Finlands flagga på något vanhedrande sätt.

Ska ni syssla med den här typen av gräsrotsaktivism föreslår jag alltså att ni använder drinkparasoll eller pysslar ihop små arga lappar och lämnar Finlands flagga i fred.

Ni som har egen gård med egen soptunna kan på ett lite mer hygieniskt sätt uppmuntra hundägarna att städa upp efter sig: beställ ett hundbajsklistermärke på nätet och klistra det på sopkärlet. Så meddelar du matte och husse att de kan släppa vovvens lilla påse bland dina sopor. Och så slipper du krypa ut i terrängen med cocktailstickorna i högsta hugg.

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - Mr Surename Here: 17/02 14:31

  hihi! tyckte hela flaggbajs grejen var kul! Folk är så seriösa ibland…

  Jag kallade det hela gatukonst och posta det på bloggen =)
  http://minimalstreetart.blogspot.com/2011/02/och-pa-tal-om-hund-bajs.html


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • februari 2011
  M T O T F L S
  « jan   mar »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28  
 • Etiketter

 • Kategorier