Strax cykelsäsong igen

Publicerad: 07/02 11:29

Visst, många cyklar året om och det är beundransvärt att ni gör det, genom så väl snövallar som bitande -17. Cyklarna behöver all synlighet de kan få så jag applåderar er!

Men vi vanliga dödliga väntar på bara vägar igen och väntan är svår och lång. Då tröstar det lite att läsa goda nyheter, som det här om cykelverkstaden som öppnar på Narinken den här våren/sommaren.

 

Eller så kan man förbereda sig för säsongen genom att läsa på lite, nicka igenkännande och bekräftande, känna sig aningen självgod och fortsätta drömma om en bättre cykelmiljö också här. Här kommer några fina cykellänkar jag ramlat över den senaste tiden. Bekräftelse för de redan frälsta och propaganda för dem som inte ännu insett sitt eget bästa.


Om hur cykling är bra för både dig och planeten:

 


Om cykling och EU:s mål för att minska CO2-utsläpp:

 


Och om tio sätt att göra städer cykelvänligare:

 

Den sistnämnda länken nämner bland annat hur viktigt det är med ett lånesystem för cyklar. Citycyklar ger cyklingen synlighet i staden vilket i längden gör trafiken säkrare, eftersom både cyklister, bilister och fotgängare vänjer sig vid att cyklarnas existens. Så på tal om det, hur går det månne för Helsingfors citycykelprojektet? Det blev ju lite byråkratikrig där före jul och reklamproblemet verkar enligt HST inte ännu heller har löst sig: ”Hankkeen toteutuminen edellyttää vielä sitä, että JcDecauxin käyttöön luovutetaan vähintään 45 mainospaikkaa kaupunkitilasta erikseen sovittavalla tavalla.”

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • februari 2012
  M T O T F L S
  « jan   maj »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272829  
 • Etiketter

 • Kategorier