Restaurangrebeller!

Publicerad: 20/05 21:15

I morgon är det restaurangdagen, kan ni väl inte ha undgått att märka? Har för säkerhets skull tipsat om det i morgondagens tidning. Adressen med tillfälliga restauranger (i olika hem, på gator, i cyklar och till och med i en postutdelningsbil) hittar du på den här kartan men förhoppningsvis är det mycket fler än så som bestämmer sig för att öppna restaurang eller kafé för en dag.

Läs om evenemanget bland annat i dagens Nyt, de har intervjuat och fotat fyra av de endagskrögare (både amatörer och proffs) som ställer upp. De har även bett om en kommentar av byggnadskontoret som lite försynt undrar varför man nu måste göra uppror på det här sättet… Svaret är för att det är roligt, förstås!

Annat ni ska göra den här helgen är besöka sista helgen av Kallio kukkii (det blir slutparad på söndag klockan 13, ladda ner programbladet som pdf här) samt gå på Trävallgårds gårdsloppis lördag och söndag klockan 10–15. Allt det här går givetvis fint att kombinera, för Vallgård och särskilt Berghäll lär vara fullt av pop-up restauranger på lördag.

4 Comments

 1. Kommentar #1 - Ulf Persson: 22/05 17:43

  Hjärtligt tack för tipset! Det blev en synnerligen trevlig söndag som också hjälpte mig på min spaning efter stadens själ – samt inspirerade till att skriva om denna spaning.
  http://ulfpersson.wordpress.com/2011/05/22/stadin-sielu/


 2. Kommentar #2 - Strömmingsmarknad?: 03/06 19:27

  När är strömmingsmarknaden i Helsingfors? Vill inte missa det.


 3. Kommentar #3 - KW: 06/06 09:12

  Strömmingsmarknaden brukar ha premiär första söndagen i oktober och pågå en vecka :-)


 4. Kommentar #4 - Strömmingsmarknad?: 08/06 09:26

  Tänk att Finland inte kan marknadsföra detta i Sverige . Viking Line kunde annonsera här i Sverige om arknaden och få en massa intäkter! jag kontaktar dem nu!
  Likadant när Ålands marknad är i Stockholms Djurgård. inte en annons talar om att det har anordnat det! jag missade det i år igen!


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • maj 2011
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Etiketter

 • Kategorier