En vecka sedan var det varmt

Publicerad: 15/05 08:38

Förra söndagen testade vi funkiskiosken i Kottby och den är nog fin, fin. Gott kaffe var det åtminstone, och morotskakan jag åt fick också godkänt. Det är glass och hembakt som gäller (förutom morotskaka fanns det bärpaj) och det hemgjorda dominerar stämningen också: det är omaka koppar, rangliga stolar och bord samt en hängmatta, medan resten av gästerna får breda ut kioskens filtar på gräsmattan. Så får man sitt kaffe på en liten bricka i gräset. Stämningen är minst sagt hippieaktig, vilket ju en del ser som positivt och andra skyr som pesten. Men jag trivdes och sådan här företagsamhet stöder jag gärna.

Det finns ju en annan funkiskiosk i Kottby, vid ormhuset och Shellen just före Backasgatan övergår i Tusbyleden. Den ser ganska ödelagd ut, är det någon som vet om det brukar hända något i den?

6 Comments

 1. Kommentar #1 - Mikaela: 17/05 22:04

  oj, ser underbart ut!!! älskar funkiskioskerna. jag vill hyra ut en för nån rolig verksamhet, synd bara att det kanske är andra som också vill. konstgalleri i en funkiskiosk anyone? sku ni komma och titta?


 2. Kommentar #2 - Marianne: 18/05 11:56

  Kolla med byggnadskontoret, konstgalleri låter som en ypperlig idé! Funkiskioskerna är väl nog populära pga att de har så låg hyra, men en del verkar nog stå tomma ändå. Många används ju nog som något helt annat än kafé, har sett dem som arbetsrum och t-shirtbutiker och whatnot under åren.


 3. Kommentar #3 - mikael: 20/05 11:48

  tack! t-shirt shop eller designshop är inte alls en dålig idé det heller.


 4. Kommentar #4 - Martin: 21/05 22:29

  Funkiskiosken vid ormhuset har sett väldigt ödelagt ut ända sen jag flyttade till Kottby 2009, men det kan ju hända att det hänt mer där förr i världen. På vilken gata ligger funkiskiosken du nämner i blogginlägget?


 5. Kommentar #5 - Marianne: 23/05 13:08

  Den ligger vid ettans ändhållplats, vid Kottby lågstadium i korsningen av Pohjolagatan och Kullervogatan.


 6. Kommentar #6 - Parisaren: 26/05 12:16

  Stans bästa kiosk, med supergott kaffe!
  När jag var liten (på ljuva 80-talet) var det alltid sommarkiosk vid shellen. Vi brukade köpa lösgodis därifån. Men det är nog tyvärr väldigt länge som den har stått tom. Fast feng shuin är ju definitivt bättre vid ettans ändhållplats.
  Om ännu ettan sku gå litet oftare och på kvällen och veckosluten… Jag tycker att linjen borde äntligen förlängas till Åggelby, så sku den säkert få litet fler användare. Linjen kunde dras via Kottby tågstation och k-butiken.


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • maj 2011
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Etiketter

 • Kategorier