Helsingforsbloggar?

Publicerad: 17/12 23:07

Vill ha era tips på bloggar om Helsingfors. Behöver givetvis inte handla uteslutande om Helsingfors, men en del åtminstone. Eller varför inte någon annan trevlig stad. Vilka bloggar brukar ni läsa?

7 Comments

 1. Kommentar #1 - Månsas Kid: 18/12 09:25

  Ta bussen till Månsas!
  I åratal har jag undrat varför världen alltid tar slut i Kottby. Har det något att göra med motorvägen eller den långa slingan upp till bron över Tusbyvägen?
  Månsas är ett ställe där saker händer (ibland). Det jäser kring ”ostarin” som sedan länge slutat vara ett köpcentrum. Restaurang och kafe finns det också som får en att glömma att vi lever i facebook-åldern. Och världens snyggaste trädgård utanför ett höghus finns här (just nu växer det förstås snö).


 2. Kommentar #2 - maria: 18/12 10:10

  vet inte om jag har nåt att komma med som du inte redan känner till, men jag försöker:

  http://www.jeanetteohman.com (men henne känner du säkert redan till)
  http://hemmahannah.papper.fi/blog/
  annehietanen.ratata.fi
  morzan.ratata.fi (läkare som bor i tölö)

  men du kände säkert till dom här redan.

  vet ine om man får föreslå finska bloggar, men här kommer iallafall två:
  http://cherrynblogi.blogspot.com/
  http://charandthecity.indiedays.com/


 3. Kommentar #3 - Marianne: 19/12 15:05

  Tack! En del av de där tittar jag regelbundet in på, men andra var helt nya för mig åtminstone!

  Fler förslag?


 4. Kommentar #4 - Marianne: 21/12 10:49

  Hej Månsas kid, märkte din kommentar först nu! Det där med gränsdragningar är intressant tycker jag. Själv skriver jag om Kottby för att jag bor där men tycker inte världen slutar där. Men vad som är stad och vad som är utanför staden vet jag inte riktigt själv. Kan ju nog hända att du har rätt om motorvägen, att den gör att många kopplar att de åker ut från staden då? Fast jag är som sagt inte riktigt säker på om Kottby är i stan heller, eller mera utanför. Kanske det klarnar med tiden!


 5. Kommentar #5 - maria: 21/12 23:53

  http://villocksa.blogspot.com/


 6. Kommentar #6 - Månsas Kid: 22/12 09:15

  Hej Marianne,
  gränsdragningarna blir ännu underligare i historiskt perspektiv. Kottby, Månsas och Åggelby har haft svenskspråkig befolkning i flera århundraden – troligen lika länge som det funnits finlandssvenskar i centrum. Författare som Tito Colliander (Åggelby, dels Kottby) och Bo Carpelan (Månsas) har bott här och beskrivit området. Det finns aktiva lokala föreningar och svenskspråkiga rum, men allt detta räknas inte ur centrumperspektiv. Jag har ofta intrycket att centrumsvenskar ser lite ner på alla som måste använda transport för att komma in till stan. Och jag har faktiskt några vänner, fast förankrade i innercity, som aldrig masat sig ut till Månsas. (Det hindrar inte att vi är vänner i alla fall.)


 7. Kommentar #7 - Marianne: 22/12 10:52

  Ja det finns ju nog många som påstår att enda rätta stället att bo är söder om Bulevarden… men då ska man ju bara kontra med hur bra det är i Månsas eller Kottby. ;)


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • december 2010
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier