Skidor på bussen

Publicerad: 01/12 10:17

Jag frågar mig: i hur många andra huvudstäder i världen är det fullkomligt normalt att se människor i full skidmundering på bussen?

Okej så de stiger inte på med skidorna på fötterna utan bär dem nätt på axeln, men ändå: de går ut bland folk i pjäxor och vindoverall som om det var världens naturligaste sak.

Och det är det kanske? Om man bor i en stad som har så nära till naturen som Helsingfors har. Charmigt är väl ordet jag egentligen söker.

Detta har hänt mig ofta i buss 66 och 67 de senaste dagarna. Skidåkarna är troligen på väg till Svedängen, men det finns många fler skidspår som är färdiga att användas nu. Kolla läget i den här skidkarttjänsten. Bilden är från Svedängens webbkamera för en stund sedan.

3 Comments

 1. Kommentar #1 - Hanna: 01/12 10:24

  Själv har jag någon gång skidat till skolan i min barndom, men det är ingenting mot vad min sambo har gjort. Han åkte ensam snurrbåt till lågstadiet ibland och hydrokopter, snöskoter och släde över isen på vintern. Galet med idylliskt.


 2. Kommentar #2 - Marianne: 01/12 14:00

  Hydrokopter! Wow! En sån är en lite ovanligare syn i bussar dock. Ehehehe. Och kanske en lite ovanligare historia för barnbarnen sedan, i stället för det vanliga ”När jag var liten skidade vi alltid till skolan, i alla väder och året om.”


 3. Kommentar #3 - Hanna: 01/12 17:43

  Haha, sant. Dessutom var den ena hydrokoptern hemlagad :)


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • december 2010
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier