Ni som cyklar mycket

Publicerad: 08/06 10:33

Jag cyklar inte tillräckligt mycket i centrum själv för att säga om det är en bra idé eller inte, det här med cykelfickor? Har hört en del prisa och andra påstå det är en dödsfälla. Så vad säger ni, tummen upp eller tummen ner? Tummen upp åtminstone för att det satsas på cykelvägar, säger jag.

Vet ni inte vad jag talar om så läs Hbl-artikeln här samt stadens info här.

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - Macgurun: 09/06 16:28

  Cyklar man i stadins centrum får man bete sig som en ishockeyspelare. Man skall hela tiden veta vad som händer framför, bakom och runtom. Framförallt följer inte fotgängarna inte trafikreglerna och det är inte ovanligt att somliga plattfötter bara traskar iväg plötsligt och rakt framför en. Ta tex gamla tanter. Du kommer sakta baikfrån och ringer i klockan. Vad händer? Kärringarna rusar hysteriska kors och tvärs och du slipper förbi bara genom att köra långt ut på gräsmattan.

  Bilister parkerar också ofta vid cykelvägens kant och smäller opp dörren utan att se efter om det kommer nån cyklist. Smällde med låsta bromsar in i en dylik dörr för nåt år sen.


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • juni 2011
  M T O T F L S
  « maj   aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Etiketter

 • Kategorier