Nakenchock

Publicerad: 01/06 20:09

Det är hett i dag och lär vara sommar nu, så det är dags för en liten nakengallup så jag vet om jag är alldeles för pryd eller inte: Vad har ni för nakenregler? Hur naken tycker ni man får vara ute på stan? I dag hade nämligen många i Helsingfors centrum kastat av sig i samma grad som de flesta gör bara på stranden.

Missförstå nu inte, jag tycker nakenhet är alldeles jätteokej och på sina ställen till och med borde uppmuntras. Men på platser där andra människor arbetar eller äter tycker jag att klädesplagg ska täcka även mage och lår, eller helst det mesta mellan nyckelben och knän. Ja?

4 Comments

 1. Kommentar #1 - Ulf Persson: 01/06 23:15

  Tycker att du har alldeles rätt. Att se halvnakna människor på restaurang eller i butiker är till exempel en styggelse. Det finns ju sådant som heter god ton, vilket många tycks ha glömt. Men jag vet inte riktigt hur bruket är i Helsingfors. Är fortfarande på jakt efter stadens själ. Vet inte om nakenhet hör till den.
  http://ulfpersson.wordpress.com/2011/05/29/stadin-sielu-ii/


 2. Kommentar #2 - Bertil Lassenius: 02/06 15:35

  Håller med till alla delar! Stranden är en sak , men inte heller där skadar det med lite gott omdöme vid serveringar.
  Är i Spanien och tänkte på detta för någon timme sedan. Tycker det är bedrövligt att det på dörrar till Vårdcentral och affärer skall behöva finnas skyltar om att överkroppen skall vara täckt och att enbart badbyxor inte tillåts. I praktiken gäller det ju bara för utlänningar. Här håller man på reglerna och den som försöker slinka in utan att respektera klädkoden skall definitivt räkna med att bli utvisad.


 3. Kommentar #3 - Sofia: 03/06 08:23

  Ja!


 4. Kommentar #4 - Femti pluss: 08/06 06:52

  Ja ibland blir det liksom lite fel. Skulle inte kunna tänka mig att gå till butiken eller för att äta lunch på stan klädd i endast badbrallor.
  Men i sammanhang där det är naturligt att gå lättklädd tycker jag att det är ok, som på stranden, ute på sommarstället, på äventyrsbadet, i simhallen, på idrottsplan eller i samband med bastubad.
  Om någon i sällskapet känner sig obekväm med för mycket nakenhet tycker jag att det hör till god ton att kanske ta på sig skjorta och shorts, så alla kan trivas i gemenskapen.
  Är det en het dag kan man fråga om det är ok att lätta på klädseln och vid mera informella återkommande sammankomster tycker jag att det är majoritetens åsikt som styr.
  Då kan det vara skäl att varna ”pryda” personer i förväg. Det är inte god stil att någon måste utstå mer avklätt än vad den känner sig bekväm med.


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • juni 2011
  M T O T F L S
  « maj   aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Etiketter

 • Kategorier