Piloten på buss 64

Publicerad: 30/12 15:35

I går åkte jag med piloten igen. Piloten på buss 64. Ibland buss 67. Han är en skäggig, ganska ung och uppenbarligen lite knasig busschaufför som leker flygplan hela vägen mellan Järnvägstorget och Östra Baggböle. Eller ibland då mellan Järnvägstorget och Torparbacken.

Mina damer och herrar, jag önskar er hjärtligt välkomna ombord. Resan till Baggböle beräknas ta ungefär 30 minuter. Vädret på slutdestinationen är mulet och temperaturen minus tolv grader. Ha en trevlig resa.

Har han riktigt fått upp farten tar han till mikrofonen också under resan, men oftast är det bara när bussen startar eller anländer. De flesta på bussen fnissar eller småler artigt, men en äldre dam stönade högt åt sin väninna och undrade vad meningen med detta var. Och två japanska turister blev väldigt förvirrade och oroade tills en medpassagerare försäkrade dem om att bussen nog går som den ska.

Bästa passagerare, vi närmar oss slutdestinationen. Kvällen på Järnvägstorget ser lugn ut. Jag hoppas ni har en bra Helsingforsvistelse och jag ser fram emot att resa med er igen.

Vår busschaufför, vår busschaufför, det är en man med gott humör, alltså. Eftersom jag helst bara välkomnar alla humorinitiativ i den här staden så har jag bestämt mig för att piloten är rolig. Men kan hända jag skulle tröttna om jag åkte med honom varje morgon. Har ni råkat ut för honom? Eller för någon annan ovanlig busschaufför?

Om någon nu ännu hittade på att leka flygvärdinna och rulla fram en serveringsvagn med morgonkaffe i bussen skulle jag vara riktigt nöjd.

2 Comments

 1. Kommentar #1 - Henrik: 01/01 13:23

  Jag åkte en lördagskväll med honom på linje 40. När jag steg på vid Eliel märkte jag genast att högtalarna var på kopplade och undrade varför. Lite före avgång fick jag svar på min fråga. En sak reagerade jag på var att när han använder mikrofonen så är det en vanlig hand mikrofon med sladd, förr hade de ju på i.a.f trafikverkets bussar fast monterade mikrofoner i väggen som det är lätt och ergonomiskt att babla i micken.
  Men summa sumarum så piggade upp kvällen!


 2. Kommentar #2 - Marianne: 02/01 15:16

  Så du uppskattade honom också! Lade du förresten märke till att han med flit prasslade med mikrofonen, så det skulle brusa så där som det gör i flygplanet? Hur flygplan kan flyga men inte vara utrustade med fungerande pilotmikrofoner förstår jag inte.


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • december 2010
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier