Ge mig gröna fingrar!

Publicerad: 10/05 08:44

 

Stadsodling är det trendigaste man kan syssla med i sommar, hette det i förra veckans NYT. Särkilt trendig kände jag mig inte när jag i mitt anletes svett fyllde mina odlingssäckar på Slakteriet i söndags, men väldigt roligt var det. Mina kolleger Annika och Cata rapporterade om talkot, läs mera här.

Själv blev jag inspirerad att delta när jag skrev om att Dodos urbana odlare fick miljöpris i höstas. Jag är medveten om att de av mina vänner och släktingar som har riktiga trädgårdar (för att inte tala om jordbruk) kan ha mycket roligt åt mina örter och ärter i två säckar på totalt två kvadrat. Men det här är något jag gör för att det är skoj. Min erfarenhet är inte större än att jag som barn grävde upp potatis och morötter i mormors trädgårdsland, så odlingstips tar jag gärna emot. Men främst är det här en hobby, ett sätt att träffa folk, ett sommartidsfördriv som samtidigt gör staden grönare. Och det är intressant att få följa med hur slakteriområdet utvecklas. Matkulturcentret där öppnar i september.

Dessutom: tvååringen där hemma följer fascinerat med zucchinins framfart på vårt fönsterbräde. Hon petade själv ner fröna i jorden på de små papperskrukorna, och de små plantorna växer så fort att hon varje dag själv kan se framstegen. Snart ska hon få komma med på planteringstalko. För stadsbarn som hon är riskerar hon ju annars att tro att frukt och grönt växer på butikshyllan.

 

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • maj 2012
  M T O T F L S
  « feb    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier