Dåligt kaffe i Helsingfors?

Publicerad: 07/06 17:27

Kafépersonalen i Helsingfors har tydligen svårt att hantera espressomaskinen, enligt den här undersökningen. Visst har jag druckit många alldeles hemska koppar kaffe i den här staden, men hjälp, är det faktiskt så här illa? Tycker ju nog det blivit bättre de senaste åren (och att kaffesnobberiet emellanåt redan går till överdrift) men tydligen har vi lång väg att gå ännu.

Var tycker ni Helsingfors godaste kaffe serveras?

4 Comments

 1. Kommentar #1 - Hanna: 07/06 19:00

  Tja, jag som egentligen inte tycker om kaffe tycker att kaffet i maskinen på Hbl:s fjärde våning e helt gott! :D


 2. Kommentar #2 - Anna: 08/06 00:06

  På Kaffecentralen, La Torrefazione och Kaffa. I den ordningen. Jag tycker faktiskt att kaffet på en del annars bra, ansedda, kaféer är förvånandsvärt dåligt, så är inte helt överraskad av resultatet.


 3. Kommentar #3 - Marianne Sundholm: 08/06 10:27

  Hanna hahaha, och NEJ, det är inte kaffe det kommer ur den maskinen!

  Anna, sant att en del ansedda kaféer inte har gott kaffe. Undersökningen har tydligen gjorts genom att testa espresso på de tio kaféer som röstades till stans bästa av Citys läsare, troligen den här listan som gäller då :

  Paras Kahvila
  Java
  Johto
  Café Esplanad
  Café Strindberg
  La Torrefazione
  Cafe Engel
  Fazer Kluuvikatu
  Wayne’s Coffee
  Robert’s Coffee
  Café Ursula

  … och där är ju varken Kaffecentralen eller Kaffa med, men nog flera av stadens största/mest besökta kaféer.


 4. Kommentar #4 - Sabina: 09/06 14:21

  Det är inte ens någonting nära kaffe det kommer ur apparaten i 4:an!

  Pröva någon gång på Arnold’s kaffe. Har kanske inte samma status som ovannämnda kaféer men duger i alla fall på lunchpauserna.


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • juni 2011
  M T O T F L S
  « maj   aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Etiketter

 • Kategorier