Angående parkgrisarna i inlägget nedan: jag vill inte ens veta hur parkerna såg ut på morgonen i dag, efter gårdagens skolavslutning. Städpatrullerna är ju förstås i hårt arbete det här veckoslutet, och vi kommer att få rapport i Hbl (och på hbl.fi) om insatsen i Koffens park i morse.

Men det finns också en hel del frivilliga som anstränger sig för att hålla staden ren, särskilt i dag då det är Världsmiljödag. Rörelsen Ett rosk om dagen uppmanar alla att samla fimpar ens i dag. Ett lämpligt ställe torde väl vara just parker eller Sandudds sandstrand, men fimparna ska plockas världen över.

Bästa sättet att motverka skräp är ju ändå att inte orsaka skräp, och då kan man ju göra som dagens Degrowthpicknick vid Tölöviken uppmanar: var och en tar med sig egen tallrik och bestick hemifrån så behöver ingen slänga något sedan. Faktiskt inte svårare än så.

Så ut på stan med er, njut av våra parker och stränder! Och städa efter er.


PS1: Vaddå Världsmiljödag? Nå FN:s World Environment Day.

PS2: Ni såg väl att Parkvakten tipsade om Ihana kahvila i Fiskehamnen? Måste kolla in det, förhoppningsvis redan i dag.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • juni 2011
  M T O T F L S
  « maj   aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Etiketter

 • Kategorier