Har du ett skrotberg där hemma?

Publicerad: 28/03 16:06

Alla som vill bli av med exemeplvis gammal målfärg eller den där rostiga ackumulatorn / frysen / kaffekokaren / elvispen / bastuugnen ni har i skräphörnet eller källaren där hemma – se hit, så hittar ni HRM:s tidtabell för den cirkulerande problemavfallsinsamlingen i Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda och Kyrkslätt.

3 Comments

 1. Kommentar #1 - asfaltrosen: 28/03 21:32

  Tack för info! Jag önskar det skulle vara lite lättare att komma av med det här, för om man bor i södra delarna av stan är det helt omöjligt att transportera grejer till den nuvarande stationen ca 30 km bort annat än i bil och hur miljövänligt är det att alla kör dit själva? Dessutom cirkulerar insamlingen allt för få gånger per år, är det en enda eller kanske två? Samma gäller plastinsamling för jag känner ingen som har den sortens sopcontainer på sin gård, utan då skall man samla tillräckligt på lager (var i en höghuslägenhet?) och så köra de där 30 km igen. Plast fyller otroligt mycket av folks roskispåsar :(


 2. Kommentar #2 - Sofia: 02/04 19:58

  Hurra! Tack för tipset Marianne. Nu blir vi av med vår gamla tv, och gratis!


 3. Kommentar #3 - Mikaela: 05/04 05:05

  fast om jag sku ha läst det här igår sku jag ha hunnit dit… kan de komma på nytt till södra hfors?


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • mars 2011
  M T O T F L S
  « feb   apr »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier