I motsats till vad man kunde tro när man läser dagens tidning så vet jag faktiskt vad det är för skillnad på ägg som knäcks och ägg som kläcks. Skolköksor ska givetvis inte göra något annat än knäcka ägg. Eller i det här fallet då, ta fram äggpulverpaketet.

Men tack alla som påpekat det, en del i riktigt artiga mejl och andra med ord som verkligen inte kan anses hövliga. Ibland blir det väldigt fel och den här gången vet jag inte ens vad det berodde på. Tangenterna skrev kläcka fast hjärnan menade knäcka.

Så förlåt mig mina synder. Hoppas ni kunde läsa om skolmaten och tillsatserna trots denna felstavning. Ämnet, och äggen eller äggpulvret då, är trots allt det viktiga. Har givetvis fått kommentarer om själva ämnet också och den diskussionen får gärna fortsätta, exempelvis här!

3 Comments

 1. Kommentar #1 - Martina: 23/03 13:21

  Nog är det otroligt att folk blir så upprörda över ett så litet fel att de måste skicka ohövliga mejl åt skribenten. Att man ens täcks. Skäms, vuxna mänskor! Om ens morgon blir totalförstörd av att man läser kläcka ägg i stället för knäcka ägg i tidningen så har man minsann inget liv.


 2. Kommentar #2 - asfaltrosen: 23/03 14:25

  Normala människor fattar att de till och med anonymt så som jag kan skriva svar direkt på bloggartikeln. Ifall det är en petitess kan den ju korrigeras direkt och kommentaren eventuellt raderas. Suck. Tack för att du informerade om de ohövliga personerna, hoppas det förekom stavfel i deras fula email också.


 3. Kommentar #3 - Marianne: 23/03 15:07

  Tack för era kommentarer. Jag understryker, jag vill gärna ha läsarrespons också i fortsättningen, men man får ju gärna behandla mig som människa. Jag kunde inte hålla mig från att upplysa ett par brevskrivare om att det är artigt att inleda ett brev med exempelvis ”Hej” och avsluta det med sitt namn…

  Hur som helst, tillbaka till sakfrågan, det finns många kloka kommentarer om skolmaten här: http://www.hbl.fi/text/helsingfors/2011/3/23/d60870.php#disqus_thread


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • mars 2011
  M T O T F L S
  « feb   apr »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier