Det berömda potatismoset

Publicerad: 22/03 17:07

Nåja gott folk, artikeln om tillsatsämnen i skolmaten som Parkvakten gjorde reklam för tidigare får ni läsa i morgondagens tidning. Också Smältpunkt behandlade ämnet i dag, det sades bland annat att potatismoset  kunde ersättas av vanlig kokt potatis. Det berömda potatismoset har som känt en ganska fantasifull lista ingredienser.

Artikeln jag skrivit är en mycket komprimerad version av flera intressanta diskussioner jag haft om ämnet. Så där kort sagt tycker de flesta att skolmaten borde få kosta mera.

Ämnet kommer att följas upp. Bland annat ska vi ju då intervjua stadens nya matkulturstrateg Ville Relander. Medan ni väntar på det kan ni gå igenom ingredienslistan till alla skolrätter i Helsingfors, för Palmia har förtjänstfullt lagt ut dem här för alla att se.

För övrigt: Brändöeleverna jag träffade i dag åt så mycket makaronilåda att den tog slut. De gillar sin skolmat, för det mesta.

2 Comments

 1. Kommentar #1 - Kristian: 23/03 13:09

  Kikade lite på ovan nämnda ingredienslista, närmare bestämmt för fisk rätterna.
  Av samtliga 7 fisk rätter under ”Kastikkeelliset annospalatuotteet” (någon svensk lista finns inte) var fisk ingrediensen Sej, så detta betyder att den enda fisk som barnen serveras är Sej (samt fisk pinnar)!
  Inte undra på att en kokt aborre (den har ju ben!!) möts med protester hemma.
  Det positiva i detta är väl att Palmia ialla fall inte bidrar till utfiskning av Östersjön….


 2. Kommentar #2 - Marianne: 23/03 15:09

  Ja det finns många aspekter att fundera på när det gäller skolmat. Har till exempel funderat på ursprungslandet för kött- och fiskprodukterna…

  Det här med att äta rätt är minsann ingen lätt sak, inte heller för den vanliga konsumenten i matbutiken!


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • mars 2011
  M T O T F L S
  « feb   apr »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier