Saluhallen hyllas

Publicerad: 05/03 09:25

I fall ni missat: läs hur The Guardian hyllar vår saluhall som världens bästa av marknader världen över, bland annat i Barcelona, Paris och Tokyo.

This market has been selling Finnish delicacies to locals and tourists for more than 120 years. Look out for berries, game and seafood. It’s a great place for meeting friends over a cup of coffee and a cinnamon bun. Or try fried reindeer slices with potato mash and lingonberry sauce followed by oven-baked cheese with Arctic cloudberries and cream. Most importantly: stock up on sausages and beer for an evening of sauna, skinny-dipping and barbecue.

Visst håller jag ju med. Och blir än en gång påmind om att mina saluhallsbesök är alldeles pinsamt sällsynta. Det blir inte av. Ska försöka bättra mig. Annars står man väl där någon dag och gråter över att hallen man aldrig besökte ska stänga. Så där som med de små biograferna som försvann en efter en. Skamligt.

3 Comments

 1. Kommentar #1 - Putte: 05/03 10:14

  Detta visar igen hur bra saker det finns i Finland fast (finlands)svenskar klagar på allting!


 2. Kommentar #2 - Magnus Nyström: 05/03 17:42

  Jag besöker Gala Saluhallen en gång i veckan. Fisk och potatis köper jag på torget och bröd samt uppskärning, kött och frukt inne i hallen. De känner mig och vet vad jag vill ha. Förr var Hagnäshallen viktig och den besöker jag alltjämt men mer sporadiskt. När jag var liten hade Gamla hallen en jättestor våg vid gamla varuintaget, där kaféet är i dag. Några år senare då jag kom dit var den mycket mindre. Vad hade hänt?


 3. Kommentar #3 - Putte: 05/03 19:03

  Kanske du växt; perspektiv you know…


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • mars 2011
  M T O T F L S
  « feb   apr »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Etiketter

 • Kategorier