Arabiabrunch

Publicerad: 02/01 15:12

Har hört många skryta om Dylans brunch och i går inledde jag året där med två fina (och suspekt fräscha) tjejkompisar. Synd om majoriteten av vårt sällskap som av någon orsak valde att bli hemma, de menade att de var för trötta, en dag som i går…? Haha. Nå de lär få en ny chans snart för det här påstår jag definitivt var värt att stiga upp för.

15 euro är visserligen i överkant för morgonmål men här bjöds det på mycket mera än bröd och marmelad: det var flera olika röror och matiga sallader, det fanns inte bara croissanter och karelska piroger utan också kakbitar, och förutom vanligt bryggkaffe fick man utnyttja en liten espressopodmaskin, för samma pris. Det enda som egentligen saknades var juice. Jag vill gärna inleda dagen med ett stort glas fruktjuice och den billiga apelsinjuicen man fick köpa här för 1,50 var för sur för att dricka ens om den hade ingått i priset.

Men annars värt att ta sig till Arabiastranden för alltså! De lär ha bra lunchbuffet också, men den har jag inte testat. Barnfamiljer kan notera att här också finns en rätt välutrustad lekhörna, dock vill man kanske boka bordet närmast utgången om man vill ha koll på ungarna medan man äter.

Att Bob Dylan tittade ut över lokalen märkte jag först hemma när jag tittade på mina bilder. Satt för nära honom när jag åt.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • januari 2011
  M T O T F L S
  « Dec   feb »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Etiketter

 • Kategorier