Blommor åt folket

Publicerad: 22/12 10:59

Den här blombutiken köpte jag julblommor i här om dagen. Fin tycker jag. Finns på Sariolavägen.

Har ni tänkt på att blombutiken är en av de få specialbutiker som finns i så gott som alla stadsdelar? Det är ett koncept som fungerar bättre i närmiljö än i shoppingcenter utanför staden. Kanske det är för att blominköp är en rätt så spontan grej, man hinner liksom inte ut till ringvägarna den stunden man kommer på att man behöver blommor.

Är ju lite romantiskt lagd och tycker det skulle vara fint om det fanns fler specialbutiker i de här trähusen, eller i alla stadsdelar förstås. Men det är väl så gott som omöjligt att få dem att gå runt ekonomiskt. Tror jag?

Förr fanns det fler. Jag har en kompis som bor i ett gammalt bageri, i nedre våningen på ett trähus i Majstad. Bagerier kan jag tänka mig gå till regelbundet för att köpa färska morgonsemlor och något bakverk då och då. Men när det gäller matvaror vill jag ärligt talat nog kunna köpa de flesta i en och samma butik. Så jag undrar om jag ens själv skulle understöda min romantiska bild av många små specialbutiker på rad.

Vilken typ av varor tror ni skulle gå att sälja i en liten kvartersbutik? Någon av er som går omkring och drömmer om att öppna en egen liten affär?

3 Comments

 1. Kommentar #1 - Kugge: 02/01 18:10

  Nära mig i Kronohagen finns en pappersaffär som heter Papershop, där har jag köpt en massa härliga häften och annat fint och jag är glad att butiken finns så nära mig. Sen finns också chokladbutiken Chjoko alldeles nära mig, har hittills bara varit en gång in där och köpt praliner, men det är härligt att veta att den finns där nära. :) Men tja, vet inte om jag egentligen saknar nån specialaffär helt i närheten. Om det skulle finnas ett bageri RIKTIGT runt knuten, sku det vara ganska najs.


 2. Kommentar #2 - Marianne: 03/01 10:40

  En pralinaffär i kvarteret skulle jag verkligen inte ha något emot! Kronohagen har ju en massa andra små butiker jag gärna tittar in i om jag går förbi och känner för att shoppa antikviteter, vintagekläder eller dyra barnprylar till exempel. Vilket inte är något jag gör riktigt varje dag förstås…

  Bodde rätt nära ett litet bageri i Berghäll och ångrar nu bittert att jag inte använde det varje vecka. Men det betyder kanske att jag inte skulle utnyttja ett i Kottby heller. Vet inte riktigt. Kanske värt att kolla upp hur det går för de få små bagerier som finns i stan?


 3. Kommentar #3 - Kugge: 03/01 16:57

  Jeps, en bra juttuidé! :)


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • december 2010
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier