Idyllen

Publicerad: 03/12 17:07

I dag hade jag ledig förmiddag med dottern. Hon fick åka kälke riktigt kungligt bekvämt på fårskinn och jag fick pulsa och (tyvärr) svettas. Men det var ett par lugna, sköna timmar. Jag tycker nämligen Kottby i snöskrud är idylliskt som i sagorna.

Min kompis tycker det är idylliskt som i Jakobstad. Det vet jag ingenting om.

5 Comments

 1. Kommentar #1 - Edward: 07/12 02:17

  Hej,

  Utmanar dig att prova på litet musikkultur över språkgränserna.

  Ta dig till det lilla kapellet på Forsby sjukhus område. Koskelan kirkko (Käpyläntie 11, Koskelan sairaala-alueella) tex redan i morgon 7.12 klockan 19.00 och titta in på en elevafton dit små elever sökt sig från nära och fjärran för att spela litet Suzukiviolin. Hälsa från en förälder som tipsade dig, det är ok att ha med ett mindre barn och vänja det vid att gå på konsert, men börjar det skrika är det bäst att gå ut för att inte förstöra det för de små som övat så flitigt.

  Eller gå på musikinstitutets ( Käpylän musiikkiopistos ) julkonsert på samma ställe för att få ett bredare program. Koko musiikkiopiston joulukonsertti Talven salaisuus soi Koskelan kirkossa to 16.12. klo 18.30. Tilaisuus on samalla joulukalenterin luukku, osa Käpylän kaupunginosatoimintaa. Vapaa pääsy.

  Kom ihåg att musik är internationellt, här finns inte vit eller svart, svensk eller finsk … Nej det är frågan om att musicera, smaka, skapa och förvalta, att sprida och dela toner, rytmer och melodier ur det gemensamma kultur- och musikutbudet.

  Får se om du vågar dig ut på upptäcktsfärd i förorten ;) och om du gillar den lokala kulturen, eller väljer att söka dig till egna trygga finlandssvenska kulturöar som Luciakröningen i stället …

  Som småbarnsförälder är det förstås minstingens kulturbehov som styr kulturbehovet, men tänkte se om du nappar på att utforska
  detta område ;)


 2. Kommentar #2 - Marianne: 07/12 13:39

  Oj wow, vad kul med en kommentar från knutarna! Planerar nog gå på någon barnvänlig julkonsert, blir inte i dag men tack för tipsen!


 3. Kommentar #3 - Edward: 08/12 04:14

  Violinkonserten gick bra och vår lilla stjärna tyckte det var roligt att spela för den tacksamma publiken. En gång tipsade jag sjukhuspastorn vid Forsby om att anhöriga kunde ta med äldre patienter i rullstol för att höra på barnens konserter, det finns massor av dem nästan dagligen klockan 19 i Forsby kyrka, kolla på ovannämnda musikinstituts hemsida eller söka på förväg på KSF medias evenemax.fi som ju sedan kommer till HBL agendan.

  HÄR ÄR LITET STÖRRE KRETSAR …

  Esbo Musikinstitut (Vindängen), Musik och Kulturskolan Sandels (Tölö) har också konserter, liksom alla kyrkor ja tom Benny Törnros har en Muminkonsert i cellosalen och Pippi uppträder på Svenskis. Ja julen är full av konserter och många till mycket skäliga pris eller nästan gratis. När våra barn var små tyckte de om att gå på en konsert tex i Johanneskyrkan med farmor och se på ”julkrubban” efteråt eller julbelysningen på Alexandersgatan i stan.

  Om det var litet billigare ( 15 euro för barn 5-12 och 40 euro för vuxna) och om vi hade litet mera tid just då skulle jag rekommendera Tekniska föreningen i Finlands jullunch i våning 6, Eriksgatan 2, Tekniskas salar kl 12 den 18.12. God julmat, luciatåg ( säkert Esbo Lucia för hon är ju teknologie studerande ) och teknologorkestern Humpsvakar. Anmälning http://www.tfif.fi Christina Fredriksson senast 14.12.

  Det är mycket för kulturredaktörer på gång att bevaka.


 4. Kommentar #4 - Edward: 10/12 12:59

  Korrigering det blir massa fint program och mat på TFiF/DIFFs jullunch med Humpsvakar och småfåglar kittrar om att Lucian är Finlands Lucia.

  Vill man se Esbo Lucia kan man ta sig till Esbo Domkyrka kl 16 på lördagen till Musikinstitutet Kungsvägens julkonsert.


 5. Kommentar #5 - Marianne: 10/12 16:00

  Det är många Luciafester de närmaste dagarna, tack för tipsen!


RSS feed for comments on this post.

Kottby anropar

RSSKottby anropar

Marianne Sundholm har förortsfunderingar och storstadsdrömmar

 • Om bloggaren

  Marianne Sundholm trodde hon ville bo bland spårvagnar och lattehak men så fick hon barn och vips bodde hon i en trea i... ja, är det här förorten? Eller inte? Det ska hon reda ut. Dessutom skriver hon om sitt jobb som lokalreporter och om sin kärlek till Helsingfors. Hon vill gärna ha respons och idéer från läsarna om var i stan de riktiga pärlorna finns och hur vi kan göra vår huvudstad lite roligare, lite renare, lite finare – och lite bättre, helt enkelt.
 • december 2010
  M T O T F L S
  « Nov   jan »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Etiketter

 • Kategorier